fridadahlgrens

Lite otålig

Publicerad 2011-08-25 13:52:49 i Allmänt,

Igår så målade vi en stor del av husvväggen hemma hos mor å far. KÄnns skönt att ha kunna hjälpt till lite iaf så vi kan åka bort med gott samvete. Det var sjukt  vartm i solväggen igår och de kändes att man var närmare solen uppe på sin stege. Men det gick bra så nu är det gjort iaf.

Idag har jag städat och packat och är sjukt otålig. Tiden går så sakta jag har inget mer att göra idag än att vänta på att vi skall åka och det är tre timmar tills dess, en evighet!

Men snart så sätter vi oss i bilen och rullar mot Skellefteå och planet mot Marmaris, Turkiet!!  Så det lär nog inte bli några blogg inlägg på en vecka nu för nu ska jag njuta av solen och en välbehövd semester med våra vänner!

Så nu är det raka spåret mot Turkiet!!  :D Wohooo!!!!

Hare bra alla här hemma!!

Nya gardiner och lite annat

Publicerad 2011-08-23 21:22:04 i Allmänt,

hittade igen en massa fina stenar som jag plockade på Gotland förra året så dom har jag nu lagt i en glasvas precis som de stenar jag hittade på Tyrsunda i sommar. Blev inte helt fel!
Hittade även igen mammas gamla gardiner som nu hänger i vårt fönster, jag kanske är lite tokig men jag tycker faktiskt att de är riktigt fina. 70-tals inspirerade bruna vita och lite orangea. Blev iaf höstigt och fint här hemma!!

och där i  fönstret ser ni även min glas vas med stenar.



lite bättre kvalitet på den här bilden



en till skapelse med lite av alla mina stenar

Träningsvärk och lite blåmärken

Publicerad 2011-08-23 10:05:03 i Allmänt,

... det är vad jag har sen innbendyn igår! Tänker ofta att jag gjort min sista säsong och att jag blir inte direkt yngre och att nån gång måste man ju sluta. Men ne det är ju så sjukt roligt, så den här säsongen blir kanske som de senaste 3 säsongerna den sista! men då hoppas jag på en sjukt rolig och bra säsong!

Innebandy ikväll igen!!!!! 




men nu åker vi hem till Norrfors och skruvar lite i bilen och hämtar en resväska!!!

Bakdag och första innebandypasset

Publicerad 2011-08-22 15:54:05 i Allmänt,

Eftersom att vi skall åka bort en vecka ochjag fyler hela 25 nästan på en gång vi kommer hem så har jag börjat baka lite kakor till min födelsedag. För jag tänker mig att en del av släkten kommer att dyka upp!

Så idag har jag bakat två mjuka kakor och två småkakor. Gjorde en sort som jag alltid fått av min mormors syster som jag alltid tyck vart så fina och väldigt goda. Så nu beslutade jag mi för att försöka göra egna plättbakelser!
Resultatet blev inte helt fel! Väldigt goda och nästan så fina som jag kommer ihåg att de skall vara!

 

Dom kommer säkert gå åt!

Sen hände nått lite otroligt tycker jag iaf! skulle knäcka ägg och i det första ägget var det TVÅ äggulor! Nu kommer ni säkert inte tro mig för de är lite osanolikt men även i det andra ägget jag knäckte så var det TVÅ äggulor!?! De kan inte hända ofta att man knäcker två ägg på rad och båda har två äggulor! Blev en himla bra smet iaf!

 

Ikväll är det första innebandy träningen för mig den här säsongen. Resten av laget har vart i hall sen den första augusti så klart man kommer ligga lite efter och det kommer väl inte bli bättre av att jag gör två träningar sen åker bort en vecka. Men nu är det som det är och formen kommer att infinna sig lagom till seriestart genom hård träning och målmedvetenhet, sjukt peppad inför denna säsongen!

Nu middag, sen mot sävar!!!

Produktiva Söndag

Publicerad 2011-08-21 18:31:30 i Allmänt,

Vi har vart väldigt husliga idag, vi har städat våra garderober och slängt en masa gamla kläder, har tokstädat hela lägenheten ooch jag har bytt gardiner. Sen har vi pantat och vart och handlat. så nu är det skinande rent här hemma känns skönt att ha det gjort. Har även hunnit med att ta en löptur och avslutade just denna dag med att baka två sorters kakor och tacos till middag!

Har hunnit med en himla massa saker idag! Nu hoppas jag på uppehåll och fin väder den här veckan så vi kan hjälpa mor å far att måla färdigt huset. så är det uppehåll imorn så blir vi i Norrfors hela dagen!

Sen på torsdag bär det av, då åker jag Daniel, Joel och Carro till TURKIET!!!!!! Längtar som bara den. Men innan torsdag är det mycket som skall hinnas med så dagarna får inte gå för fort!

Nu kallar soffan på mig tycker jag är värd att slöa lite efter denna tok produktiva dag!

På väg mot Nydala

Publicerad 2011-08-20 17:36:10 i Allmänt,

Har nu packat ihop och städat ut vårt rum här i Övik, har även hunnit med att tvätta en hel del så man slipper tvätta de första vi gör när vi kommer hem. Så nu sitter jag bara här och väntar på att Daniel ska komma hem från jobbet så ska vi se om vi får plats med alla saker i bilen. Kommer bli spännande att se om allt får plats :S

Så ikväll är vi äntligen hemma på Nydala igen ska bli så skönt att komma hem!  Vi ses hemma i Umeå alla!!

Sista Dagen innan hemfärd

Publicerad 2011-08-19 09:33:19 i Allmänt,

Idag är det Fredag och imorn Lördag åker vi up till Umeå igen! Idag ska vi bara vara ute i stugan och dola runt lite och sen i kväll vankas det vildmarksbad och surströmming så det kommer nog bli en fantastissk sista kväll här i Övik. Solen lyser med så det kan ju inte bli mer än bra!

sen är det umeå för hela slanten ska bli kul å se om vi får med oss alla saker hem, har idag nämligen tiggt till oss ett nytt soffbord en gammal trälåda som vi (jag) kommer att måla om, blir säkert rätt läckert. Så en stor trälåda plus två katter lite annan packning och två personer i lilla polon kommer nog inte bli annat än trångt men det får lov att gå ändå.

Nu ska vi upp på stan en sväng innan vi åker ut till stugan!

Så blir det sånna här godingar till middag!!

Stenar

Publicerad 2011-08-18 21:20:26 i Allmänt,

När vi var på trysunda tidigare i sommar så hittade jag en massa fina runda stenar som jag sen dess funderat över vad jag ska ha dem till. Vill som visa upp dem på nått vis då ag tycker dem är så fina! Men så idag när ag och daniel var på Rusta hittade jag en stor glas vas som jag tänkte nog skulle bli perfekt att ha mina stenar i.


Tycker det blev riktigt fint



och naturligtvis skulle linslusen Doris vara med



Det är inte varje dag våra katter verkligen lägger sig bredvid varandra och myser
och desto ännu mer ovanligare att Pilsner låter Doris få ha svansen som kudde :P



en liten tjockis :P

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det Daniels Födelsedag

Publicerad 2011-08-18 13:04:38 i Allmänt,

Hej hopp alla!
igår var vi på Paradisbadets spa! hur mysigt och avkopplande som helst vi badade bubbelpool, drack lite öl, var med på basusittningar, plaskade runt i slatvattenpoolen. Det var så sjukt mysigt att bara vara och man kände sig så sjukt ren och mjuk när vi gick därifrån! En underbar eftermiddag/kväll! skönt att vara där mitt i veckan med inte så mycket folk. Vi fick även vara ute i paradisbadet så vi var ju bara tvungna att åka lite och tävla vem som kunde åka snabbast. Tydligen så förlorade jag men jag vet inte riktigt om jaga tror på de :P

Idag fyller iaf Daniel år det ska så klart firas han fyller ju ändå hela 23 år. Huvva vad gamal han har blivit nu kanske dags att byta ut mitt lammkött :P hehe
Hade tänkt att gå på gymmet men vi snorar och hostar fortfarande så det blev en liten promenad och inhandling av present till Danne fast han fick vara med och välja vad han ville ha smidigast så!

Så ikväll kommer Daniels bror med flickvän ska vi käka middag och äta tårta det blir en bra dag de! Nu har vi även börjat räkna dagarna tills vi åker upp till Umeå, inte många kvar nu nämligen på LÖRDAG kväll packar vi ihop och åker upp till Nydala! :D ska bli så skönt att komma hem till våran egna lägenhet!

Hare bra allihopa!!

Lediga

Publicerad 2011-08-17 08:34:28 i Allmänt,

Som ett brev på posten när man blir ledig så blir man sjuk. Så typiskt. Men det är väl bara att härda ut. Vi var ute i stugan från i måndags tills igår. Var en jätte härlig kväll i måndags det var typ 18 grader varmt och alldels vindstilla hela kvällen hur härligt som helst! Väldigt mysigt.

Innan vi åkte ut till stugan i Måndasg så var jag å Monica och plockade lite hallon vi hittade tyvärr inte så mycket men de räckte till en underbart god liten paj!

MUMS!

Idag blir en lugn dag ta hand om min förkylning sen i eftermiddag ska jag och min underbara Daniel gå på SPA, och njuta!

snart ledighet

Publicerad 2011-08-14 12:24:11 i Allmänt,

Var ju på nolia i Torsdags, en väldigt trevlig dag. Kom hem med lite små fynd man går ju sällan tomhänt från Nolia :P
jag fyndade lite sytillbehör och sen köpte vi även en borste som ska vara bättre än klädvårdsrullar ska ta bort allt damm och pälshår och det bästa verkar vara att katterna älskar att bli kammade av den nya borsten det är ju bra iaf :P

Sen efter allt vandrande på Nolia så åkte vi hem till Norrfors på middag och kaffe, var väldugt trevlit att få träffa familjen igen och få äta mammas mat!

Sen har vi inte gjort mycket i helgen, eller ja vi gick på Olles igår och tog nån öl med en jobbarkompis till Daniel en trevlig kväll. Men nu väntar de sista sex timmarnas jobb sen är det ledighet som gäller!!

Eftersom att det ser ut att bli bra väder så flyttar vi nog ut till Burön den här veckan och njuter av att vara lediga och bara vara!

En tripp till Umeå

Publicerad 2011-08-10 20:41:09 i Allmänt,

Har vart en sväng ut på Burön för att hämta hem våra katter, för nu är det dags att vnja dem med att vara inne. Vi får väl se hur det går när dom väl är hemma på Nydala igen, kan nog bli en jobbig höst :P

Men imorn är vi lediga så då drar vi på en dags tripp till Um, vi tar med oss så mycket saker vi bara kan få med och lämnar dem på Nydala sen blir det...


...mässan för hela slanten. Ser verkligen framemot att gå runt på Nolia och se om man kanske kan göra några fynd, hoppas iaf på de :P

Sen så blir det middag hos mor å far ute i Norrfors innan vi åker tillbaka till övik igen för att jobba sista dagarna innan ledighet! så imorn kommer nog bli en alldels underbar dag!!

Nu ska jag ta å bada en katt innan det är dags att sova så man orkar med morgondagen!

Tisdag

Publicerad 2011-08-09 12:13:01 i Allmänt,

Igår morse när jag kulle cykla till jobbet tittade jag ut på vädret och det var grått och bara några stackars små regndroppar som föll så ag tänkte att det skulle räcka med vindjacka och regnbyxor. Jo eller hur halvvägs så spöregnade det och jag såg ut som en dränkt råtta när jag kom fram. Sen var det uppehåll hela dagen ända tills, jo kl halv fem då jag skulle cykla hem. Var så där lagom glad och blöt när jag kom hem. Det känns verkligen att man är inne i sista jobb veckan nu. Tiden går så otroligt sakta, när man börjat räkna ner dagarna  till ledighet och allt känns så otroligt mycket jobbigare. Men som sagt efter idag är det bara 4 dagar kvar att jobba. Det kommer att vara värt när man får pengarna. inte för att jag tjänar storkovan men ändå

Har som bestämt mig för att jag ska köpa en ny mobil nu i höst måste ändå göra om abbonemnag snart även om jag verklgen inte vill tror jag ska föröska vara studnet så läänge som möjligt så man kan fortsätta skicka gratis sms :P Lutar mot att jag kommer att köpa en sony ericssson Arc eller sony ericsson ray tål att tänkas på! Tror dock på Ray lite mindre men lika bra som arc och den tål lite mer inte så jäklarns tunn :P

Blir nog en sån här när jag får lön!


Börjar inte förns tre idag så efter en välförtjänt sovmorgon tvingade jag mig ut på en löptur. Okade faktiskt mer än jag trodde så mina cykleturer är inte helt dumma. körde intervalleri uppförsbacke och avslutade med intervaller på plant underlag. Har ju inte kunna långlöpa som jag vill då ryggen har nått problem. Men intervaller brukar gå bättre. och det kändes faktiskt riktigt bra idag så imorn blir det nog ett liknade pass!

Ne nu blir det att slöa i soffan innan ag ska cykla iväg till jobbet!

omotiverad till 1000

Publicerad 2011-08-08 21:15:13 i Allmänt,

Känner mig så där stört omotiverad till det mesta just nu. Borde egentligen ha gett mig ut å sprungit men motivationen fr de finns inte så det blir nog bara en låmgpromenad istället. Har bara 6 dagar kvar att jobba nu så att jobba känns inte heller direkt inspirerande. Att börja plugga i höst känns ännu mindre inspirerande, känner en väldig stress över att skriva ex jobb och ändå hinna med att jobba lite spela innebandy fylla år och ändå ha ett liv.

Är verkligen inne i en period då allt känns jobbigt, börar längta hem till Umeå nu med, Ska bli så skönt att komma hem till våran lägenhet. Kanske ma hinner böra på några syprojekt och hjälpa mor och far att måla färdigt huset.

usch vill bara dra täcket över huvudet och glömma bort allt för en stund så kanske det blir bättre, men lite friskluft kanske kan bota lite av allt detta tråkiga, hoppas kan man u iaf

Lite bilder

Publicerad 2011-08-07 13:57:02 i Allmänt,

för en gångs skull en rätt bra bild på jag och Daniel


Daniels systerson kör båten!

Eilert Pilarm underhåller


Daniel har den fina fiskarhatten

 




alltid lika fina





Två nöjda pojkar



Finaste Pilsner...



och Doris

Eilert Pilarm

Publicerad 2011-08-06 22:11:54 i Allmänt,

inledde våran lediga lördag med att lyssna på ett helt underbart upträdandfe av Eilert Pilarm alias King  of pop :P
Eilert är Eilert och bjöd verkligen upp till dans haha

NU är det iaf så att kag och daniel fick oss skjuts in til stna från ön så nu har vi svidat om och förväntar oss en underbar kväll ute på krogen i övik!! b




SKÅL nu kör vi ända in i väggen å hela vägen fram!! :D:D

Funderingarnas tid

Publicerad 2011-08-04 17:37:41 i Allmänt,

Hade verkligen svårt att sova igår, låg och funderade över min framtid och vad som är bäst för mig just nu. Har verkligen tänkt på det mesta och vad som är för och nackdelar. Visst jobbet skulle ge ett bra CV men samtidigt så vet jag att om jag tar jobbet så kommer jag att skjuta upp min examen och om jag känner mig själv så kommer det inte bli lättare att skriva om man väntar. Tror verkligen jag kommer behöva min heltidsstudie takt för att kunna skriva färdigt på en termin. och tar jag jobbet kommer jag få ovärdelrlig arbetslivserfarenhet, men samtidigt vad är det som säger att jag inte kommer att få det senare!?!
Som första jobb så komemr man att behöva lägga ner så pass mycket tid att exjobbet skulle bli väldigt lidande men samtidigt skulle det vara otroligt roligt att få börja jobba med det jag utbildar mig till.

Men efter många om och men och fram och tillbaka och mycket tänkande. Så tror jag nog att jag tyvärr kommer att tacka nej till jobbet och koncentrera mig på exjobbet och sen söka jobb på riktigt. Detta var ändå inte de jobbet jag sökte tidigare i sommar utan fick det bara av en slump. Vet att det är mycket funderingar och några kanske tycker att jag gör helt fel som inte tar detta. Men trots allt så var det bara ett vik på max två terminer så det kommer attgå fler tåg! Nu är jag snart nästan tillfreds med mitt val om jag någonsin kommer bli det.


Men från en sak till en annan....
jag har tvättat sönder mina jogginskor!!  gjorde som jag gjort förr slängde in dem i maskinen men den här gången gick det inte lika bra nått harn hänt i hälen på skon och de går inte att använda får bra jätteskavsår!!  var verkligen inte peppad på att köpa nya skor men är väl llika bra att gå upp på stan på en gång och göra bort de!
Kan ju inte leva ett liv utan joggingskor!!!!!

Tar mig en ordentlig funderare om höstens innehåll...

Publicerad 2011-08-03 17:40:53 i Allmänt,

Hade ju som sökt ett jobb bara för kul och det visste jag att jag inte fått. Men idag så ringer det en
rektor från en anna skola här i övik och frågar om jag var inttresserad av en annan tjänst. En heltidare men hon förstog att det skulle bli körigt tillsammans med mitt ex jobb så hon kunde dela den så skulle jag få 60% och tre sammanhängande dagar.

Kände att det avr väldigt lockande, samtidigt som jag inser att om jag skall jobba på riktigt så kan det nog bli svårt att skriva exjobbet. Men samtdigt igen så skulle det ju inte vara dumt att få börja jobba. Sen det som talar emot är att det är en bra nbit utanför Övik centrum så jag måste ha bil och det kostar att köra bil. Så frågan är om det är värt ekonomiskt. Men sen igen så är det ju alltid bra men erfarenhet och jag känner mig verkligen peppad att få börja jobba.  Måste verkligen fundera ut hur jag skall göra får tänka tills imorn :S bara det att det är så lite tid gör att jag känner mig stressad och förvirrad.

Exjobbet måste hur som helst skrivas så blir det på hel/ halv fart och jobb eller inte jobb de kan jag inte bestäma nu!!

Hur ska jag göra?!?!   funderar så det knakar....

Underbara Måndag!

Publicerad 2011-08-01 21:19:39 i Allmänt,

Idag har vi vart lediga så vi lånade oss en båt av daniels morbror och moster! När vädret är så här fint så kände vi att det skulle vara kul med en båt tur!



och daniel körde så fort att jag ramlade ner på golvet i båten, tyvärr ingen bild på de men Daniel skrattade gott åt mig där jag låg som en strandad valpå golvet!



våran båtur tog oss till Trysunda, en av sveriges vackraste öar!




väl framme så vandra vi runt på ön



om jag ramlade hårt i båten så var det inget vad jag gjorde på klipporna,
plurrade i vattnet när jag bara skulle känna hur varmt de var i vattnet.
Ännu en gång så fick Daniel sig ett varmt skratt



Vi gick förbi kanske den finaste sandstranden jag sett i sverige,
en jätte stor naturlig sandstrand, hur härlig som helst!



och på andra sidan udden var det en stand av bara röda och vita
runda och mjuka stenar!

Hur härligt som helst med sådana kontraster!



och jag som älskar stenar så det var lite som att komma till himmelriket!



Trysunda hamn!



Träffade Daniles kusin Kia och henns karl Ante!
De bjöd på trevligt sällskap och rökt sik







Sen åkte vi hem igen!



och möttes vid bryggan av att Doris hoppade i båten



och sen fick hon leka hejdlöst med en måsfjäder!



och medans Doris å Danne lekte så solade jag!



Helt enkelt en underbar Måndag!


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela