fridadahlgrens

Jul Jul strålande Jul

Publicerad 2011-12-25 17:23:32 i Allmänt,

Ïgår var det självaste Julafton, älskar verkligen jul så stillsamt och mysigt. Jobbade dock till 17 men bättre de än till 21. Så kom lagom fram till Holmsund till att julmatens skulle serveras och fick äta mig proppmätt, Mumsfilibabba! Så gott med julmat gillar dock sillen och gravade laxen!

kommer längre update senare nu ska jag tillbaks till jobbet!!!

Så var det Jul!

Publicerad 2011-12-23 10:38:59 i Allmänt,

I Måndags åkte vi som sagt ner till Övik. Snacka om fullproppad bil, lilla polo har nog aldrig vart så fullproppad med saker. Det var julklappar, massa packning, Olle med packning samt våra katter och deras grejer. Det gicck banne mig inte att få in nått mer i bilen. Kan lätt säga att jag har åkt bekvämare. Ett berg med julklappar till vänster om mig och massa packning på golvet mina fötter fick knappt plats och en katt i knäet! Men vi kom fram utan problem, vilket var väldigt skönt!

Väl framme i övik så har det vart väldigt mysigt. I tisdags var vi och träna Danne tog som vanligt kål på mina muskler så nu kan jag knappt röra mig, så där lagom till jul hehe
Men mysigaste av allt var nog att vi var på Paradisbadets spa i onsdags, vi åkte massor med rutchkanor och bara njöt av att bada bastu och ta de lugnt otroligt mysigt var de! Sen igår bar det av hem till kära lilla Norrfors. Och för en gångs skull så gick även tåget så det blev en bra resa hem, slapp trängas på en buss mycket skönt!

Nu är det som sagt jul, mamma griljerade skinkan igår och jag klädde granen, det är nått speciellt med att klä granen, de är så mysigt! Nu på förmiddagen har jag hunnit med att röra ihop lite ischoklad och nu väntar jag på att jag skall åka till jobbet. Ja, eftersom att jag inte vet hur det ser ut efter jul så blir det till att jobba även denna jul, men förhoppningsvis så till nästa jul så har jag ett fast jobb och slipper jobba på jul! Men nu är det som de är och jag har trots allt fått ett bra schema över jul så de kommer gå bra!

Nu vill jag bara önska er alla en Riktigt God Jul!!












Delar av granen!



Julgranen i all sin prakt!

Ännu en måndag

Publicerad 2011-12-19 10:30:11 i Allmänt,

Japp så var det måndag igen. Helgen har vart lugn och matchfri då vi flyttat på helgens match tils mellandagarna. Väntar ännu på svar om min rapport börjar bli nervös då det tar så lång tid börjar kännas som att jag har mmisslyckats totalt men jag får väl ha tålamod fast de är svårt!


Igår var jag och hälsade på kusin Johanna som är hemma över jul och fick så klart även träffa lilla Tor en mycket söt liten unge!
Tog även med mig en liten present till bebben :P

 

 

 

 

Igårkväll var vi över till Joel och Carro då Carro fyller år idag! Så vi fick väldigt gott fika men även varsin liten juleklapp som var väldigt uppskattad. Jag fick glöggmuggar!! så nu kan vi bjuda in på riktigt glöggmingel! Men Daniel fick ändå den klockrenaste klappen i form av ett jättestort Yatzy.

När vi var i turkiet nu i slutet av Sommarn så spelade vi Yatzy och varje gång så storförloradde Danne hur bra de än började så förlorade han alltid vilket inte alltid var så väldigt populärt så han är inte så positivt inställd till Yatzy, men nu har han ju fått ett eget så vi måste nog börja spela lite Yatzy igen :P


 

Efter att ha dammtorkat, dammsugit och torkat golvet så är lägenheten ren och fin och vi är redo att fira jul. Så innan det är dags att ta tag i att packa och bege sig mot övik så känner jag att jag är värd en liten paus. Sen tar vi med oss katterna och åker ner till övik en sväng!

 

Jag idag!

Fredag

Publicerad 2011-12-16 09:54:48 i Allmänt,

Det känns lite frustrerande att inte ha pluggat nått på typ två veckor. Jag väntar på att jag skall få tillbaka min rapport från min handledare så ajg vet vad som skall ändras för jag anser att jag är klar :P Har inte ens öppnat dokumentet och tittat på vad jag skrivit , hon sa att de skulle komma is lutet av denna vecka så de blir väl i eftermiddag den kommer dyka upp. Så nått plugg den här veckan lär det ju inte bli. Får verkligen hoppas att det inte är nå mycket som måste ändras på, för vill inte sitta på jullovet och ha en massa plugg att göra.

Sen hoppas jag att jag ska få klarhet vadd ajg skall jag göra min släpande kurs, men de är ju så förbannat sega på att svara på frågor dom vet ju ingenting har blivit runt skickad jag vet inte hur många gånger, och ingen som vet nått om vad jag skall göra för att få Godkänt på min kurs. SUCK men alölt är bara mitt fel så får skylla mig själv :(

Måste få komma med ett mattips, det är bland de neklaste och godaste fiskrätten jag vet: TACOFISK, de måste ni bara pröva om ni inte gjort de. En klar favvo här hemma!!

Nu ska jag göra mig i ordning och bege mig ner till stan med Lucy! :D

Cv och Personligt brev

Publicerad 2011-12-15 12:38:30 i Allmänt,

Fick ju med mig en massa bra tips igår om hur man ska skriva och vad man ska skriva i ett personligt brev respektive CV. Trots detta så inser jag att det krävss nog en massa träning för att kunna slänga ihop ett bra personligt brev. Ett CV är trots allt bara vad man gjort, men sen att försöka sälja sig själv och på ett bra sätt det är inte lätt de. Men tillsut så kanske jag lyckas knåpa ihop nått som går att skicka iväg och då är det bara att hålla tummarna. Fast man måste kanske hitta ett jobb att söka också :P finns ju som sagt inte så många jobb att söka. Men min kompis tipsade mig om att det fanns ett textillärar jobb ute i Gällivare ska söka de iaf, känns bättre att söka jobb där uppe än typ i skåne.  Inget ont om Skåne men jag vill inte bo där helt enkelt :P

Ska ta mig en promenad ner till universitet och kolla upp min släpande kurs men de känns ju så där att gå ut å gå när de  spöregnar, vad hände med snön och kylan!?!?!

Just ja, jag vann inte bowlingen igår, jag var totalt sämst haha men jag blev ju bästa tjej iaf :D glädjass åt de lilla!!

I år är det Doris  som är tomte hos oss!

Söka Jobb

Publicerad 2011-12-14 18:38:39 i Allmänt,

Det börjar ju faktiskt dra ihop sig till min examen, i slutet av januari så hoppas jag på att jag skall ha fått ut mitt examensbevis. Ser verkligen fram emot de! Men då återstår det ju bara att hitta ett jobb. Vilket kanske inte är det lättaste, speciellt när man inte riktigt vill lämna den norra delen av landet. Känner ingen större pepp av att bo i södra Sverige men som det ser ut nu så finns det bara arbete neråt. Finns inte ett enda utanonserat jobb norr om Sundsvall. Men jag tänker att det borde dyka upp snart får ha lite tålamod måste tänka positivt!

Men på grund av att jag nu ska börja söka jobb på riktigt så var jag på en informationsträff anordnad av Lärarnas Riksförbund. En väldigt matnyttig och informationsrik träff. Fått lite hjälp med vad man skall tänka på när man söker jobb och vid intervjer mm. Känns som att nu har jag väldigt bra koll på den biten. Nu gäller det bara att hitta ett jobb som jag kan söka! Känner att det nu är dags att pyssla ihop ett CV och nån slags mall till ett personligt brev!



Ikväll har danne bestämt kvällsnöje så vi ska åka och bowla, jag och killarna så nu ska jag allt visa dom att tjejer regerar :P

Skit väder!

Publicerad 2011-12-14 09:17:56 i Allmänt,

Jag som var övertygad om att det nu skulle bli vinterfint på riktigt men ack så fel jag hade, nu är det plusgrader och snön tinar bort. Vad är det med årets vinterväder, kan de inte bli smällkallt och mycket snö. Hatar verkligen ishalkan som blir av tö de är ju mer än livsfarligt att föröska ge sig ut!

I går så var jag och Danne på julklappsjakt och nu är alla klappar inhandlade eller jag har kvar några men tänkte att bror ska få vara med på ett hörn :P Det är iaf fantasiskt trevligt att slå i klapparna så får man klippa och klistra lite, det är aldrig fel!

Sen har jag även börjat strukturera upp vårat gästrum, nu när banankartongerna är målade så har jag kunnat sortera mina tyger och linnegarderoben har aldrig någonsin förr vart så välstädad och fin! Känns skönt med lite ordning där inne ska fortsätta med de projketet idag så det blir färdigt!

Fick ett mail om att lärarförbundet bjuder in till föreläsning om hur man söker jobb. funderade starkt på att gå på den idag, det kanske kommer fram lite tips på vad man skall tänka på när man ska till och söka jobb.

Ne nu blir det till att stöka och städa till i gästrummet!!

Allt möjligt...

Publicerad 2011-12-12 19:02:22 i Allmänt,

I torsdags var det veronica Maggio det var en helt underbar kväll. Hon är sjukt duktigt och många härliga låtar det var en fanastisk föreställning och vi gick därifrån med en härlig känsla i kroppen och ett leende på läpparna! Magiskt var ordet för kvällen!!

 


 

Lördagen bjöd på en trevlig kväll hemma i Norrfors med hela tjocka släkten och köttsoppa till middag, MUMS MUMS. Riktigt trevligt att träffa släkten och umgås lite. Kvällen slutade med att far min hade bjudit Danne på alldels för mycket Whiskey så det var tur att han hade mig att hålla i när vi skulle ut till bilen :P

Söndag var det gameday, en seger till och bibehållen serieledning inte helt fel slut på veckan, känns skönt att vi toppar  tabellen!

Nu ska jag återgå till mitt målande av banankartonger :D

Veronica Maggio!

Publicerad 2011-12-08 16:38:18 i Allmänt,

hade inte en tanke på att det var ikväll Maggio spelar ikväll. Har ju haft biljetterna en stund hade vart dumt att missa, tur att jag har Danne som håller reda vilka datum de är :D Kommer säkert bli en toppenkväll med ett toppengäng!

Peppar upp med Maggio låtar och väntar på att maten ska bli klar så jäkla hungrig är jag!!



Kommer bli Magiskt!

Vad skall man göra idag...

Publicerad 2011-12-08 09:08:36 i Allmänt,

...ja, vad ska jag ha för mig idag den som det visste. Har fortfarande inte fått nått svar om mina rapporter så jag känner att de kan vila lite till. På måndag får det bli nya tag och en vecka att slutföra de påbörjade projketen! Idag har jag lust med att städa upp i vårt gästrum men för de skulle jag behöva spraymåla kartonger och var kan man göra de? Känns inte riktigt som att man kan göra det på innergården, eller? ska nog åka och köpa färgen iaf! :D

Annars vet jag inte alls vad jag ska göra, ta en långpromenad i vintervädret måste jag hinna med :D man ska njuta av snön när den väl är här!

Vill ha sånna här fina vinterdagar i vinter!

Jag ser det snöar...

Publicerad 2011-12-07 17:42:28 i Allmänt,

Tittar ut genom fönstret när vi ätit och upptäcker att det snöar! och rätt så ordentligt med wohoo!!  Hoppas de fortsätter länge så man kan leka i snön på riktigt och kanske till och med åka lite skidor :D

Har lagt iväg en beställning på glasögonen som jag vann så lagom till jul kommer de väl komma lite kul att få vinna nått nångång! TÄnkte att jag skulle ha lagt in en bild glasögonen som jag valde men de funkade inte SUCK

Ser på damernas Innebandy vm Sverige - Danmark, helt ok match, men de märks att sverige är bättre, resten av kvällen ska spenderas i soffan och kanske följe med Danne och titta på deras innebnady korpen match.

Jag vann!!

Publicerad 2011-12-07 10:40:35 i Allmänt,

Jag brukar typ aldrig vara med och tävla om saker och om jag gör de så brukar jag definitivt inte vinna. Sån tur har man ju aldrig! Men iaf så såg jag en annons på Facebook att LensWay skulle lotta ut gratis glasögon, så jag anmälde mig till tävlingen och tror det eller ej så vann jag!! Sjukt roligt, nu ska jag bara  bestämma vilka bågar jag skall ha så får jag ett par nya och desutom gratis glasögon vilken bra dag det här plötsligt blev!!



Tack så mycket!!



Detta ska jag fira med att griljera julskinkan!!!

Produktiv

Publicerad 2011-12-06 18:46:17 i Allmänt,

Tog mig en promenad, så skönt att vara ute när det är lite kallt och det är vitt på marken! Fick mig lite mera energi så jag har hunnit med lite saker ändå idag!


Jag har bakat bröd, tvättat, hunni gått på promenad, sytt lite småsaker, knåpat ihop lite julgodis, bakat en mjukpepparkaka och lagat middag, det var väl alldels lagom för en dag som denna!


Nu ska jag glo på lite Handboll innan det är dags att bege sig till Sävar och blir lira lite boll!

En dag som alla andra

Publicerad 2011-12-06 12:50:32 i Allmänt,

Jag har svårt att sluta tjata om denna snö :P men alt känns så mycket roligare nu när de är lite vitt på marken och det bästa är att det ska fortsätta vara kallt så förhoppningsvis så kommer det mera SNÖ!
Idag görs det inte många knop, väntar på svar från min handledare angående mitt ex-jobb och jag kan som itne skriva nått mer förns jag fått svar, såååå jag får lugnt vänta! Samma gäller med min rest uppgift har typ skrivit färdigt den men nåste få svar om vart jag skall skicka in den så mycket väntande nu :D
Ska ägna resten av dagen åt att baka lite och tvätta :D har redan bakat bröd, sen blir det nog mjukpepparkaka och så tror jag ska ge mig på att griljera en skinka och se om jga hinner med och sy lite med. Så tydligen har jag en fullspäckad dag!
Har snott åt mig lite banankartonger, har nämligen lite kaos i min tyggarderob så jag måste ordna upp oredan. Så min tanke var att spraymåla kartongerna svarta och strukturera min garderob via kartongerna åsså få kartongerna bo ovan på garderoberna. Kommer nog bli helt perfekt måste bara luska ut vart jag kan spray måla fem banankartonger :P
Just nu står de bara i gästrummet och är lite ivägen men det finns iaf en i vårt hem som älskar att de bara står tomma på golvet...
Rör inte min låda är vad den här blicken säger :P

Som jag har väntat!

Publicerad 2011-12-05 08:17:03 i Allmänt,

Vilken härlig måndag att vakna upp till, det är ju snö på marken! Kollade även vädret lite snabbt och det verkar som att det nu ska förbli kallt och även komma lite mera snö så Hipp Hurra för de!!

Tänk att man kan bli så glad för att se lite snö utanför fönstret!

 

Vi har ju vart ner till Övik i helgen, fått träffa Dannes syter med familj och Dannes bror med familj, riktigt trevligt har det vart. Delat ut lite paket och ätit väldigt god julmat. Och myst en massa med den lilla bebben Vilgot.

De ä en liten tjockis till bebbe!

 

 

Barnen spända på julklappsutdelningen!

 

Sen på lördag kom även Daniels kusin med familj förbi, så nu känns det som att vi har sett nog med barn för en stund, sju ungar och en masssa vuxna i samma lägenhet blev nästan för mycket :D

Trillingarna som så sött tog i hand och ställde upp på bild!

 

I går var det match igen, innebandy är riktigt roligt nu! Vi började lite trevande men ledde efter första med två mål sen rullade det bara på och det blev tillslut hela 13 - 0!! Härlig vinst och vi är tillbaks i serieledning precis där vi ska vara. Så sammantaget en mycket bra helg!

Nu ska jag ta tag i lite plugg så man kan ägna julen åt att vara ledig!!

Örnsköldsvik

Publicerad 2011-12-02 11:50:04 i Allmänt,

Så var det fredag och helg på riktigt! Nu Har vi packat väskorna och ska strax traska ner till tågstationen och bege oss till Övik! Blir dock bara en snabbis åker hem redan imorgon men det ska bli kul att träffa Dannes syster med familj, speciellt nya bebben!

Vi ska ha lilla Julafton för dannes systersbarn med så väskorna är fulla med fina små klappar! Så nu ska jag bara slänga i mig maten sen far vi!!!

Ha en bra helg alla!!!

Julkalendern och morgonpromenad

Publicerad 2011-12-01 11:46:50 i Allmänt,

Var helt säker på att det var den sista november idag, förstår inte alls hur jag tänkte, så jag höll på att missa att titta på julkalendern. så det var en himla tur att Jag och Lucy skulle gå en morgonpromis så hon påminde mig om att titta på julkalanedern först innan vi tog proemenaden! Jag brurkar alltid förska se julkalenderna varje år bara för mysfaktorn de är ju sjukt mysigt att krypa upp i soffan och titta på! Det är ju inte alltid den är bra men årets verkar lovande! Ska försöka hinna med några avsnitt av mysteriet på greveholm och Sunes Jul förstås dom julkalendrarna är riktigt bra!

Idag har jag inte tänkt gör många knop betämde mig för att ta tag i mitt pluggande igen nästa vecka gillar att ha långhelger haha Har ägnat mig åt att slå in lite fler julklappar men också paketerat in mitt julgodis som jag kokade ihop igår.



Blev fina godisstrutar!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela