fridadahlgrens

Så vare klart!

Publicerad 2013-05-30 07:11:13 i Allmänt,

Att vara särbos är inte den optimala lösningen men det har ändå fungerat fint, men tanken har hela tiden vart att nästa läsår skall vi bo på samma ort. Är som en helt annan sak att bo tillsammans än 55 mil emellan. Å med tanke på hur seg kommunerna verkar vara så trodde vi aldrig att vi skulle få nått besked innan sommarn. Men nu är de iaf klart nästa år bor vi båda i storstan Gällivare!

Känns både kul och lite sorgligt för nu lämnar vi faktsikt ume på riktigt, kommer sakna mycket med ume men man kan alltid hälsa på! Samtidigt blir det kul med nya utmaningar, helt ny tjänst både för mig och Danne så vi lär nog ha det vi gör!

Så alla som vill åka på skidsemester kom å hälsa på oss! Finns både slalom backe å längdspår!

Solsken och helg

Publicerad 2013-05-26 21:42:26 i Allmänt,

Helgen har vart stillsam och mysig. inte kunnat göra nått annat då det vart skrallt i kassen nu på slutet av månaden. Då tänker de flesta men, man fick ju lön innan helgen. Inte om man jobbar för kommunen, det är ett straff när den 27 infaller en måndag gå utan pengar hela helgen när alla andra fått pengar SUCK men men imorn kommer äntligen lönen!

Så har äntligen värmen och solen kommit hit upp med. Nu hoppas jag den är här för att stanna! Upptäckte dock att jag packat ner hela min sommar garderob och tagit ner den till ume, trodde inte jag skulle få uppleva värme här innan sommarlov haha. Som tur var hade de rea på LIndex så hittade mig ett par shorts för en tjuga iaf. Annars har jag inte gjort mycket i helgen lapat sol och läst böcker vad annars kan man göra när solen och sommarvärmen äntligen kommer och man inte har några pengar :P
 
Men nästa helg blir desto mer händelsrik, hoppas på bra väder så ska jag sitta på ängarna njuta av brännboll och umgås med en massa härliga vänner! Får bara hoppas fredags tåget är i tid så man kommer fram i rimlig tid. Får väl förfesta lite själv på tåget så blir tågresan lite roligare med haha
 
sommarlovet närmar sig med stormsteg och jag har svårt att förstå att jag redan har jobbat ett läsår som lärare. Tiden går så fort, känns som det var två veckor sen det var augusti och jag gjorde min första dag på Mariaskolan. Men om ca tre veckor börjar min semester/sommarlov det första betalda sommaren. Jag kan vara ledig och ändå få pengar vilken oerhörd lyx de kommer bli! Det ser jag framemot!

Så fem arbetsdagar innan det blir ume igen Jippi!!!
 
 

Tillbaka i Gällivare

Publicerad 2013-05-13 20:35:46 i Allmänt,

I onsdags tog jag tåget ner till ume,så skönt med långhelg. Man hinner landa i att vara i ume och man hinner med en massa saker när man får vara hemma några dagar!

I torsdags tog vi bilen och drog till Övik, hälsade på svärföräldrarna, DBs syskon och firadeatt DBs mamma gått i pension med trerätters middag och bowling. Fredag åkte vi upp igen gickpå bio och lördag bjöd på surströmmingsmiddag och spontan utgång riktigt jäkla kul! Söndagen bjöd på finväder så vi hängde på ängarna grillade och slog lite brännboll. Måste ju börja fila på formen snart är de ju yran! Men jag ska väl vara glad omjag någonsin träffas en boll :P
 
Nu börjar de även röra sig på jobbfronten här uppe, såg och lät väldigt ljust ut från många håll hade vart så skönt att ha allt klart innan sommarlov så kan man verkligen njuta av ledighet. Men men bara att hoppaspå nått så får man ta det som de kommer.

Ne nu blir de tidig kväll efter en natt på busså tåg uppåt så är huvve mer än trött! God Natt!
 

5 veckor till sommarlov

Publicerad 2013-05-05 09:52:41 i Allmänt,

Ja, vet man ska inte börja räkna ner så långt bort men jag kan inte låta bli, för fem veckor är ändå inte mycket. Det innebär att jag om fem veckor har gjort mitt första år som lärare får ansöka om lärarlegitimation och har en massa bra erfarenhet med mig ut till nästa jobba vart de nu än blir. Sen har jag även erfarenheten av att vara särbos att bo på olika orter och ha långt hem. Jo, det har funkat men ibland har de kännts himla jobbigt att vara så långt borta från de man saknar mest som DB, familjen och vänner.
 
Men som sagt de är bara FEM veckor kvar tills det blir lång sommarledighet och funderatiner om vart man hamnar i höst. Håller en tumme för att det skall vara närmare umeå iaf. Men frams tills dess är det bara att bita ihop kan ju inte ge upp nu när man är så nära att klara av detta läsår!
 
Imorn är det måndag, tre arbetsdagar sen blir det tåget till Umeå över långehlgen ska bli skön att vara hemma ett slag, ladda batterierna för att orka de sista veckorna!
 
Nu blir det power walk innan det är dags att damma av symaskinen och göra nå vettigt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela