fridadahlgrens

Ernst

Publicerad 2011-06-30 23:09:58 i Allmänt,

Tog en löptur och mötte Dane när han sluta på kvantum, sen var det raka vägen hem eftersom min kära Daniel nämligen är helt kär i Ernst så var vi ju tvinga att se sommar med Ernst.  Lite oväntat tycker jag att han är helt fräls i det programmet men samtisigt lite roligt att ha en karl som är lite intresserad av sånt! ne ska väl se färdig Ernst nu så inte Danne blir galen! ha en bra kväll alla!

PUNKTERING!

Publicerad 2011-06-30 18:32:49 i Allmänt,

För det första så är jag jätte trött idag råkade fastna framför transformers 2 igår kväll och innan vi sett den färdigt sså var kl 1 och jag skulle upp kl halv sex. Men man har bara sig jsälv att skylla. Så dagen har vart alltjämt lite seg och lång när man är trött i huvudet. Så när jag ska cykla hem sätter jag mig på cykeln och trmapar iväg men jag tyckte cykeln lät konstigt och de gick trögt att trampa. Stannar och kollar och däcket är helt platt! Hade  förhoppning om att det skulle vara pyspunka så kan man pumpa och iaf klara sig hem, men inte de. De läkte som ett såll vid ventilen så det vara bara att gå hela vägen hem. Så sjukt vad trött i fötterna och hungrig jag var när jag kom hem si så där en timme senare än beräknat.

Men nu har jag iaf ätit och har nästan kommit över att min cykel svek mig nu ska jag vila e stund innan jag ska ut och löpa en tur!

Dagarna som går

Publicerad 2011-06-29 21:55:15 i Allmänt,

Dagarna går fort när man har roligt! Efter att jag jobbat färdigt i måndags så åkte vi ut till Burön, såg att det skulle vara fint väder och jag skulle nog inte klara av att vara inne i stan när solen skiner så skönt att man kan åka dit ut!

Var ledig i tisdags och började tre idag så har nog inte gjort så mycket mer än att bättra på brännan och bara ha det allmänt bra. Jag och Daniel har haft som projket att piffa upp och göra om nere i gäststugan och nu är vi nog färdig för tillfället iaf blev faaktisk riktigt bra





Nu finns det ju tyvärr ingen före bild men ni får tro mig när jag säger att det var en massa bråte och utrymmet typ aldrig användes men nu så är det faktiskt riktigt mysigt. Fötåljerna har jag klätt om tyvärr ingen före bild på dem heller men de var väldigt slitna och i nån kosntig orangeröd färg. Så tyckte lite marininspirerat skulle passa. Dom blev väl inte helt perfekta men det är typ första gången jag klär om möbler så jag är ändå väldigt nöjd och desutom att de passar in så bra!



Vi funderar lite på om våran lilla katt Doris egentligen vill vara vovve då man kan leka apporten med henna och hon går fot alt som oftast och desutom att hon inte verkar jaga möss eller nått men i tisdags då slog hon till. HOn tog sin första mus (iaf som vi har sett) var intressant att se när hon jaga hon tog musen alldels i närheten av stugan. Och sen sprang hon direkt till Pilsner ochskulle visa up den :P


här håller hon just på att fånga musen hanntyvärr inte få nån bild när hon bar omkring den stackars musen :P


Efter det så var det dags för kissekatterna att få sitt årliga havsbad vilket Pilsner alltid tycker är lika roligt hon älskar verkligen att bada NOT! :P





Så här arg ser man ut efter man har badat!

Medans Doris verkar näst intill obrydd att bada fast hon är ju van att bada i badkaret hemma så för henne var det nog bara skönt att få simma lite





Eftersom att det var så varmt så badad även jag men jag har börjat inse att jag börjar bli gammal då man inte badar jämt och mna klagar på att det är kallt i vattnet, men det var trots allt bara 13 grader i vattnet och de är inte varmt!

Söndag

Publicerad 2011-06-26 19:26:38 i Allmänt,

En helt vanlig söndag, har jobbat även idag men tiden går rätt så fort när man jobbar så det är bra!

Eftersom Danne föräldrar bor ute i sommarstugan så har vi storhandlat idag jag å Daniel, tycker alltid det är lika härligt att titta in i kylskåpet när man handlat det finns altid nått att äta de gillar jag! Så nu tänker jag fira att den jobbar helg är över med att se på sporten och äta kladdkaka.

Har prövat en masssa olika recept på kladdkaka men det här receptet är det jag tycker är absolut godast.

3 ägg
2,5 dl socker
1 dl vetetmjöl
3/4 dl kakao
0,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
250 gram kesella

så blandar man ihop allt och gräddar i ca 17 min på 200 grader



kakan är god som den är men när jag tar ut den ut ugnen så brukar jag lägga på nobless med mint eller apelsin smak så smälter den och det bli kalas gott!! Kakan rekomenderas verkligen!
Nu är snart min kladdkaka färdig så nu ska det njutas, ha en bra söndag alla!!

Midsommar

Publicerad 2011-06-25 21:33:12 i Allmänt,

I går var det midsommarafton och jag jobbade hela dagen och det regande hela dagen. Var faktiskt lite roligt att jobba när de bjuds på tårta och det kom folk som spelade och dansade. Direkt efter jobbet begav jag migut till Burön där det väntade god mat  och snaps till sillen med Daniel och hans föräldrar. Var riktigt mysigt då solen även behagade titta fram och värma oss. Senare på kvällen tog vi båten och åkte förbi morbror och moster till Danne. Allt som allt en gasnke lugn men väldigt mysig och trevlig midsommarafton. Idag började jag jobba kl 15, så fram tills dess så hängde vi bara på ön och njöt av stillheten och fortsatte att pyssla lite i deras båtbod som vi nu snart har  omvandlat till ett riktigt mysigt ställe att vara på!

Alla andra är kvar ute på Burön, brukar inte tycka att det känns tomt men idag så känns det väldigt tomt här. Får hitta nån film som man kan somna till för imorn börjar jag kl 7 så blir nog sängen rätt snabbt ikväll!

Bubbelbad!

Publicerad 2011-06-23 20:33:36 i Allmänt,

Krånglade mig igenom mitt syande nästan har bara kvar att sy ihop öppningen på en dyna men när jag dödat två nålar så gav jag upp för idag blev så less!

Har hunnit med en sväng på gymmet med Danne tränade armar idag till och med lilla jag börjar ha nått som man kan kalla biceps nu känns faktiskt inte så dumt, snart är jag starkare än Danne! :D

Efter gymmet så tog jag ett bad jätte mysigt, enda kruxet var att jag hälde i lite för mycket bubbelskum, hemma när man häller ner så behöver man ganska mycket för att det ska bli ordenltigt med bubblor så jag gjorde som jag brukade men glömde att det på badkaret här finns inbyggda bubblor så när jag startade  bubblorna så blev det överfullt med bubblor jag nästan försvann i bubbelbadet



Ne ska nog äta lite kvällsfika innan det är dags att sova!
Hinner nog inte blogga nått imorn då jag drar direkt från jobbet ut till burön för att fira midsommar,
så Glad Midsommar på er alla och fira med förstånd!

Symaskins krångel

Publicerad 2011-06-23 09:52:27 i Allmänt,

Hade tänkt mig att sy färdigt överdragen till fotöljerna jag håller på att klä om. Tog fram svärmors symaskin började sy gick bra tills undertråden tog slut. jaha tänkte jag de är väl bara att spola ny tråd, men hur fasen gör man de då?? vanligtvis brukar det ju finnas ett ställa där man sätter underspolen på när man skall spola ny tråd. Men det finns inte har provat typ allt jag kan komma på, men inget funkar! slutar väl med att jag får snurra upp tråden för hand usch! är så irriterad öveer att jag inte fattar hur jag skall göra så jag bara lämnar skiten för ett tag.

Ger mig ut på en löptur så kanske aggressionen över symaskinen försvinner :P

Näske Lax!

Publicerad 2011-06-22 21:01:22 i Allmänt,

I dag efter jobbet så kom Danne och hans pappa och hämtade mig så åkte vi ut till näske för att fiska lax. Dom har en put and take där vilket innebär att man fiskar inom inhängnat område så typ varje gång man doppar kroken så får man en fisk! Det är riktigt kul att fiska när man får stora fiskar. Laxarna sprattlade och var riktigt fina vi fiskade upp 12 kg orensad lax inte helt dumt, Det roligasste var att jag fick den största fisken den vägde 4.3 kg och Dannes som var närmast vägde 3.6. Att jag fick den största gjorde att jag vann ett bio besök också :P för en gångs skull så fick jag vinna min och Dannes vadslagningar!






Våra två stora laxar det är min som är till höger, det ser ut som han har nyätit han har två stora bullar mitt på buken haha  men tur avr de så jag fick vinna!


såg att bilden på när olle och Danne jagar Doris inte kom med i förr förra inlägget men här kommer den iaf...



man kan undra vem som hade roligast :P

Imorn är jag ledig ska bli skönt att få vara ledig en dag, men istället så får jag jobba midsommar men ändå inte så farligt jobbar till fyra på midsommarafton och börjar kl 15 på midsommardagen så lite firande hinner jag med iaf! ska nog bara vara huslig och sy och tvätta imorn men även ta en löptur så man inte blir förslappad!

nu blir det filmmys!!

Dagen som vart

Publicerad 2011-06-21 18:40:19 i Allmänt,

Förstår inte vad det är med mig, vaknade kl 3 i natt av måsarna utanför fönstret och sen kunde jag typ inte somna om, så sjukt irriterande bara för att man skall kliva upp halv sex så kan man inte sova. Men får väl gå å lägga mig tidigt ikväll istället. Är helt ensam här i lägenheten alla de andra är ute på Burön men jag kan tycka att det är skönt att få vara själv en kväll och göra lite som man vill och framför allt får jag se vad jag vill på teven, de är frihet de haha

Cyklade som ett tok hem som vanligt sen gav jag mig ut på ne löpartur på typ 4 kilometer plus att  jag körde lite målvaktssstyrka så känner mig rätt nöjd med träningen med. Vet ju hur jag funkar om jag går å sätter mig i soffan så orkar jag aldrig ut å löpa så det är lika bra att göra bort det på en gång då kan jag njuta av att sitta i soffan resten av kvällen. ska verkligen försöka springa ofta i sommar hör hela tiden hur det ekar i huvudet 10,1 beeeeep när jag klarat de då kan jag slappna av lite iaf :P Men det känns osm att det är ännu viktigare att sköta sommarträningen ordentligen när man inte kan vara med på alla hallpass och missar en stor del av alla träningsmatcher bara att hoppas att bollkänslan sitter kvar i höst så man kan vara med och konkurrera på ritkigt. Känner mig faktiskt riktigt motiverad inför den här säsongen!



Ne nu ska njuta av ensamheten, hare bra alla!

Helgen som vart

Publicerad 2011-06-20 21:46:36 i Allmänt,

Vi åkte ut till Burön med Olle och Gina i helgen och vi har haft en väldigt trevlig helg! Började Fredagen med god mat och lite snaps till det. Sen förflyttade vi oss ner till sjöboden där det numera finns en bar, var väldigt mysigt att sitta där och titta på solnedgången. Men roligast var nog att titta på Olle haha



Lördagen bjöd på en utflykt med båten, tanken var att vi först skulle ut till vågön, men vädret satta lite stopp för de blåste lite väl mycket så vi nöjde oss med att stanna på Malmön. Inte dumt de heller där grillade vi, klättrade i träd och drack sangria. Hittade även två öl i havet! 

Tillbaks på burön så var det dags för 4 kamp, bestående av, pilkatsning, freesbe, blåsrör och bokkia


i sann SMISK anda så är det viktigaste inte att deltaga utan att vinna!  Även Doris ville vara med och leka, tog lite bilder på när katta sprang runt och tanken var att det var Doris som skulle vara i fokus men ni får väl döma själv av bilden nedan om vilka man lägger märka till mest...

Även denna kväll bjöd på väldigt god mat, vi vart så mätt att vi var tvugna att ta en promenad upp på berget och njuta av utsikten...

 

 

Sen så avslutades kvällen med bastu och bad i havet, det var faktiskt inte så kallt som man kanske hade trott det gick riktigt bra att bada och plaska runt i vattnet!

Söndagen bjöd på fint väder och slappande på soldäck sen begav sig Olle och Gina hemmåt så avslutade jag och Daniel söndagen med middag som var kanske det godaste som finns nämligen....

Det var helgen i stora drag och det har vart en riktigt trevlig helg! Danne har fått sitt sommarschema idag och va trevligt att det visar sig att vi jobbar varannan helg men inte samma helger, tur att jag byter på mitten så vi får ju två lediga helger tillsammans iaf. Så imorn börjar allvaret då börjar jag jobba för denna sommar, men för Danne verkar det bli en lugn sommar mycket ledigt för han tyvärr men inte så mmycket man kan göra åt han får väl leva på min vårdlön istället :P

Får hoppas att sommaren kan bjuda på nått riktigt bra även i år känner på mig att det kommer att fort bli höst!

Ne nu ska jag leta lite flygbiljetter, ska se om jag danne kan ta oss en tur ner till stockholm när vi slutat jobba!

 

Nu bär det iväg!

Publicerad 2011-06-17 10:56:31 i Allmänt,

Nyss så var Joel förbi en sväng, han och David ska åka neråt landet för att cykla Vättern runt. Dom håller ju på att göra klassikern jag håller tummarna att dom kommer fram och runt vättern på sina cyklar! Var även in i David och Malins nya lägenhet så himla fin, förstår verkligen att de trivs där!

Nu ska vi dra ut till stugan ska bara iväg och handla lite sen blir det helgmys för hela slanten, vädret verkar även det vara med oss så de här kommer nog bli en bra helg! Får bara hoppas att Olle och Gina skyndar sig efter jobbet så de kommer ut nån gång!

Ha en bra helg alla vi hörs på måndag!

Helg!

Publicerad 2011-06-16 23:04:19 i Allmänt,

Nu har jag gjort mina tre inskolningsdagar så nu ska jag kunna allt, men det kommer nog att ta några veckor iaf innan man är helt varm i kläderna. Har jämfört stället i ume lite med vart jag jobbar nu och det finns lite effektivisering att göra eller iaf göra saker och ting enklare. Tycker dom krånglar till saker lite för mycket här men men det är bara att acceptera och försöka lära om sig på deras sätt.
Jobbigast är nog ändå att det är mögel o annan skit i huset känner de redan i ögonen och bara vart där några dagar, får hoppas att man slipper vara i den delen så mycket men lär nog bli svårt då jag min grupp håller till just i värsta mögelsaneringen. Har även kommit på att den delen jag tyckt bäst om med sommarjobbet att gå på promenader och att få BAKA inte kommer nli nått av. Kankse några promenader men ingen bakning!!!  inte lika kul att baka hemma på nått konstigt vis :P få se till att jobba många helger i höst så jag kan baka lite haha

Ne men nu har jag fått helg iaf!känns skönt med lång helg börjar inte förn på tisdag. Så imorn blir det en löpartur på morgonen + lite styrka sen så är det bata att packa väskan så drar vi ut till Burön med Olle och Gina!
Kommer att bli en kanon helg säkerligen vi hoppas på fint väder så drar vi nog ut till vågön på lördag. Jag hoppas på fint väder så hinner man få en riktig sommarbränna i helgen :P  Ha en bra helg alla, kommer nog inte hinna blogga imorn och på önfinns varken dator eller internet så vi hörs på söndag eller måndag!



Utsikten från burön, hoppas på sånna här härliga kvällar i helgen med!!

Äntligen hemma!

Publicerad 2011-06-15 22:04:56 i Allmänt,

dagarna blir så otroligt långa när man jobbar delade turer! känns lite konstigt att gå från den gamla vikareiken som har koll på typ allt till att inte ha koll på nått, men de ger väl med sig efter ett tag. Jobbade kväll idag och kändes inte alls jobbigt, känns som rena semestern när man bara behöver ge medecin och fika så är pensionärerna nöjda!

Så när jag kom hem så möttes jag i hallen av två gladasmå katter som bråkade järnet, dom typ bitar och morrar på varandra lite nu och då när de busar som hårdast. Men oftast är de nog Doris som tar till lite oschyssta metoder och bits i hälsenorna inte helt ok men väldigt effektivt för att få Pilsner arg :P



Timmar

Publicerad 2011-06-15 14:49:23 i Allmänt,

Har idag en delad tur Usch och fy de är så tråkigt att jobba fem timmar ledig fyra  och sen jobba fem till så hela dagen blir ju förstörd!

Är så trött, men det är väl bara att bita ihop, tar ett tag innnan man vänjer sig att gå upp så tidigt på morgonen!

Som tur var hade jag turen idag att Danne kunde komma och hämta mig och skjutsa ut mig igen så jag behövde inte sitta kvar å uggla på jobbet, kändes för drygt att cykla framoch tillbaks två gånger på en dag, så roligt är de inte å cykla!  Så nu är det snart dags att bege sig ut mot jobbet igen så får jag se hur de går somnar väl mitt i korridoren :P

Träning & Jobb

Publicerad 2011-06-14 20:03:28 i Allmänt,

Har gjort första dagen på sommarjobbet idag. Känns faktiskt riktigt bra, kul att vara på ett nytt ställe och framförallt på ett servicehus vilket gör att de gamla är lite piggare vilket leder till lite mindre tungt för mig så inte mig emot! Kommer nog trivas bra där ute i själevad, desutom så ligger de ju precis i närheten av själevads kyrkan. Som man verkligen borde besöka om man har vägarna förbi kanske den finaste kyrkan som finns.

Ska ju cykla till och från jobbet varje dag har jag tänkt mig, ungefär som vanligt för mig cyklar alltid på sommarn! Det blir en härlig cykeltur varje dag man hinner som vakna till på morgonen, så det blir ca 12 kilometer cykling varje dag och fetrsom jag itne vet hur man fin cyklar så är det alltid fullgas så det blir bra motion varje dag, känns skönt så behöver man inte springa lika långt när man kommer hem! så idag blev det ca 6 kliometer löpning plus lite målvaktsstyrka så känner mig rätt nöjd med denna dags träning!

Måste ju se till att hålla i och öka konditionen nu i sommar så man slipper bju innebandylaget på fika, tänker inte misslyckas med beepet i höst! så tanken är redan inställd på hård träning för jag tänker inte sitta bänk pga att jag tränat dåligt de är ett som är säkert! Men nog om de.

slänger in en bild från Burön i helgen och det är inte helt fel att ha stuga vid havet tror jag är hav ocg båt frälst rejält nu!

 

 

 

 

 

Nu blir det lite äntligen hemma  och soffhäng innan sängen väntar!

 

ö-vik

Publicerad 2011-06-13 21:17:34 i Allmänt,

För er som inte vet så kommer jag att spendera denna sommar i sköna Övik. Har ett nytt sommarjobb här nere även det inom vården som hemma i Ume men detta är på ett servicehus. Var där i dag för att skriva på delegeringspapper så jag får dela ut medecin i sommar. Tror jag aldrig fått en sån ingående beskrivning om olika läkemedel eller vilket ansvar man har när man delar medecin.  fick till och med göra ett typ prov, fick svara på 28 frågor!?! Bara att hoppass att de gick vägen :P

Har även hunnit med att skaffa gymkort idag så nu kan jag ta tag i träningen på allvar med, körde axlar och bröst idag med Danne gick fakstikst helt ok, skönt att vara igång på riktigt!

Men nu är det dags att sova, för imorn är första inskolningsdagen så kl 7 skall jag vara där så cyklar väl hemifrån vid tio över 6 så får jag se hur lång tid det tar att cykla de 6 kilometrarna typ mest i uppförsbacke till jobbet!

Blogg!

Publicerad 2011-06-13 21:05:31 i Allmänt,

Eftersom alla andra verkar blogga så tänkte jag att jag lika gärna kan blogga med. Kommer väl skriva om vad jag har för mig på dagarna och hur livet  i allmänhet flyter på.

Så ni får väl hålla tillgodo vad jag har att bjuda på, men nu är första inlägget gjort iaf så förhoppningsvis blir det fler!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela