fridadahlgrens

Helgen

Publicerad 2013-03-26 21:22:37 i Allmänt,

Min helg var inte alls dum. Var på föreläsning på fredageftermiddag omkost och träning. Kom visserlien inte fram något jag inte redan visste. Men ändå kul att höra på en föreläsning av en av sveriges bästa inom sitt område. Helt klart värt pengen!

Sen blev det middag på Olles tänken var att "kolhydratladda" och se sveriges landskamp mot irland. Men tji fick vi, olles hade inte femman! Helt sjukt men sant, att en sportsbar inte kan visa en landskamp så de blev ingen fotboll men doch god mat och trevligt sällskap!
 
I lördags var de så dags för mitt mål, att åka Dundret Runt, 3 mil, och jag som knappt stått på ett par skidor. Men med stopp på varje kontroll och ingen stress så tog jag mig runt! Är så stolt över mig själv, med tanke på hur lite skidor jag ändå åkt så kan jag inte vara annat än nöjd. Men kan säga att jag var sjukt jäkla trött i kroppen sen. När mna inte har nån speciellt bra teknik så blir de pannbene som får ta de. Känner mig ännu trött i benen efter lördagen men att ha ont i ben och ljumskar är helt klart värt när jag klarade av de!

Nu är det bara en riktigt arbetsdag och en friluftdag kvar innnan lov och de ska bli så skönt att få åka hem på lov! Först några dagar i fjällen och sedan några dagar hemma med DB på nydala! Ska bli så skönt!

Fredag

Publicerad 2013-03-22 19:42:45 i

Bra dag idag. Vart på föreläsning om kost och träning intressant och fascinerande att allt egentligen är så enkelt. ät mindre träna mer så böir du fit! och de bygger vissa hela företag på! de är onte direkt rymdfysik. bara logiskt tänkande! men samtidigt så är de kul att höra vad folk som jobbar med träning och kost verkligen tycker och tänker om dieter med mera!

imorn blir de tidig morgon och tre mil runt dundret. spännande å se om man tar sig runt! och nu blir de kolhydratladdning på olearys och fotboll!

ha en bra fredag alla!

En sån där dag...

Publicerad 2013-03-21 21:27:11 i Allmänt,

Alla mina dagar här uppe som idrottslärare har verkligen inte vart frid och fröjd. Kan inte räkna på fingrarna hur många gånger jag sagt att jag inte ska vara idrottslärare (iaf inte får yngre åldrar). Men samtidigt har de sin charm också nu när man börjar bli lite mer varm i kläderna och känner eleverna bättre. Och idag var en sån där bra dag, där alla elever var på sitt bästa humör, solen sken från klarblå himmel (fanns lite moln men de såg jag inte :P) och eleverna åkte skidor nerför en liten kulle och var väldigt nöjda! De är sånna dagar man njuter av att vara idrottslärare få vara ute i solen en hel dag! Idag var  helt enkelt en bra dag på jobbet!
När jag kom hem tog jag tag i problemet medmin inneboende. Jag lät han skriva på ett kontrakt om en månads uppsägning å sa sen upp han. Sista April är han ute! Så nu har jag en månad på mig att hitta någon ny som vill flytta in. Så om någon behöver boende i Gällivare frinns det ett rum hos mig att hyra! Men de känns ändå skönt att jag gjorde detta, de är ändå min lägenhet och jag som bestämmer vem jag vill ska bo här, jag skall inte behöva känna att det är jobbigt att gå hem! Så jag klappar mig själv på axeln och säger bra gjort Frida även om jag tyckte de var väldigt jobbigt.
 
Får hoppas att mitt flyt fortsätter imorn, de är ju endå fredag och det är ju veckans bästa arbetsdag med bara slöjd på schemat! Sen på eftermiddagen ska jag lämna in mina skidor på valla service inför dundret runt på lördag och även få på föreläsning med Martin "axon" Löwgren så  imorn kommer bli en bra fredag!

Önskar jag kunde bjussa på bilder från min dag i solen men har bilderna på mobilen och ingen sladd tyvärr :(

men ååh...

Publicerad 2013-03-19 17:46:09 i Allmänt,

Jag blir så less. Kom på förra veckan att det faktiskt skulle vara bra att skriva ett kontrakt med mina inneboende bara för att vara på den säkra sidan, så att vi vet vad som gäller. Jag vill ha med minst två månaders uppsägning för att jag ska tycka att det känns ok. Så man har tid att hitta någon ny och kanske inte behöver bry sig under mitt sommarlov. Men nu håller jag på bli tokig.

Den ena inneboende vägrar att skriva mer en en månad för att han kan ju hitta nån annanstan att bo, samt att han inte vet hur de kommer att bli och de är ett otryggt boende som bara är tillfälligt. Visst visst de kanske är så men jag vill inte heller känna mig otrygg med en månads uppsägning. Sämsta argumentet att han inte vill stå och tombetala för ett rum om han får boende någon annanstans. Men samtisdigt så är de ju uppsägningstider överallt å de är väl sånt man får ta.
Får bara lust att slänga ut han å hitta nån ny som kan flytta inpå en gång! Funderar på att skriva en månad å sen säga upp han på en gång bara för att jag blir så förbannad!

Hade vart så skönt att veta att jag hade klart redan nu att denna lägenhet här i gällivare var uthyrd under sommarn så jag bara kan slappna av å hare bra i sommar.

Känner nämligen på mig att om jag inte gör nått nu kommer han säga upp sig lagom till juli så står vi där med stor hyra och kan inte njuta av sommarlov.

Få fasen ståpåmig vara litemodig å säga upp hanpå en gång, blir förresten tokig på att han aldrig hjälper till och städa gemensamma utrymmen heller. gaaah kännermig lite på krigsstigen, men jag vill bara att allt skall vara klart över sommarn!

Det ena med de andra...

Publicerad 2013-03-17 21:35:39 i Allmänt,

Har vart hemma i ume i helgen. Alltid lika mysigt att åka hem och träffa familjen och DB så klart. Men sen är det alltid lika vemodigt att lämna, får nästan alltid en klump i bröstet och vill inte åka. Men åka måste jag. De är då man funderar på vad man har gett sig in i. Varför ett jobb så långt bort? Men samtidigt så vet jag svaret på den frågan också. Mitt jobb här kommer på sikt ge mig bättre möjligheter att faktiskt få ett jobb i Umeå eller närliggande.

Jag vill som sagt inte åka, för de innebär att det är måndag imorn å jag drabbas av måndagsångest. Vill inte, klarar inte detta. Men när man väl är där så går de bra de är bara de där att ta sig dit och överleva måndag sen rullar de på av bara farten.

Visst det är jobbigt att vara särbos och inte ha en aning om vad framtiden tänker lägga för våra fötter. Men verkligheten är inte perfekt så att få kämpa lite granna för att ens tillvaro skall gå ihop är nog inte alla gånger så dumt. Som man brukar säga det som inte dödar de härdar. så det är bara att ta död på måndagsångesten så kör vi. Ny vecka nya möjligheter.

Nu ska jag njuta av de sista timmarna av min helt lediga söndag!

Oj, oj, oj länge sedan sist

Publicerad 2013-03-07 11:20:44 i Allmänt,

Fick ett infall så nu tar jag upp mitt bloggande igen. Det har hänt en del saker sen sist jag skrev något här. Först och främst fick jag ut mitt examensbevis för ungefär ett år sedan, inget mera plugg för min del! Sen då, jo i somras var båda jag och Daniel kvar i Umeå, var en härlig sommar. sökte en del jobb och fick en del jobb.

Valet stog tillslut mellan ett en terminsvik i Lycksele eller ett år i Gällivare. Efter mycket om och men vägande av för och nackdelar så blev valet ett år i Gällivare. Jag jobbar numera som Idrott och textilslöjdslärare i Gällivare kommun. Känns sjukt att jag snart har gjort ett år i Norrbottens inland.

Men överlag trivs jag fint. Jobbet blir bättre och bättre när man börjar bli lite varm i kläderna och har lärt känna eleverna. Man lär sig nått varje dag och inser att det kommer ta ett bra tag innan man verkligen kan allt man förväntas kunna. Men det går framåt och som sagt jag trivs där uppe i norr.

Enda minuset är att Daniel han är kvar i Umeå. Så sen i Augusti har vi vart särbos. Med två stora lägenheter i varje stad och inneboende. Kanske inte riktigt så vi hade tänkt oss att de skulle bli men vad gör man inte för att få ekonomin att gå ihop. Tillslut så kommer vi nog få jobb på samma ort. Men för nu så är det som de är och inte så mycket vi kan göra åt de hela.

Förhoppningen är att det skall lossna lite tjänster i Umeå så vi kan bo kvar på nydala och samtidigt ha nära till Övik och Burön på sommarn! Det enda vi vet med säkerhet de är att vi inte skall jobba i sommar vi skall njuta av min semesterlön och bara lata oss på ön!

Oj. nu blev de ett långt inlägg men får väl se om jag orkar hålla upp mitt bloggande den som lever får se!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela